Potrzebuję założyć sobie internet na ulicy Szwedzkiej, przy czym jest szczególnie ważne by prędkość wysyłania wynosiła 2mb/s (absolutne potrzebne minimum to 1,5). Zaoferować mi takiej opcji nie może neostrada ani jej konkurencja posługująca się tepsowską infrastrukturą (2km od nas jest przestarzała centralka, a tepsa ma modernizowanie infrastruktury bardzo głęboko w d) - wszyscy mówią o max 1 wysyłania przy nawet 10 pobierania (!). Znalazłem w sieci dwóch operatorów radiówki działających na warszewie - Virtual space przyjechali i stwierdzili że drzewa od strony parku zasłaniają nadajnik (podobno potrzebują kontaktu wzrokowego... nie wiem po co jak to radiówka... może muszą precyzyjnie wycelować jakąś anteną kierunkową czy coś?) a ich konkurencja wifinet zachowała się bardzo brzydko, bo obiecywali szybkie sprawdzenie czy będzie u mnie zasięg (na mapach operatora byłem w plamie zasięgu) po czym zamilkli i olali mnie, nie reagując także na moje ponaglenia. Oszczędziliby mi sporo czasu gdyby po prostu powiedzieli że zasięgu niema, ale widocznie klienta bez zasięgu można olać bez słowa
2 mbity lub od biedy 1,5 wysyłania są mi niezbędne do prowadzenia szkoleń online, więc jestem zdesperowany i skończyły mi się pomysły... tak więc jeśli ktoś znajdzie dla mnie satysfakcjonujące rozwiązanie, i moje pójście tą drogą zakończy się szczęśliwą instalacją sensownej oferty netowej - ma ode mnie piwo i 50zł przelewem na wskazane przez siebie konto.
Bardzo proszę o pomoc