Zwracam się do tych szczególnie, którzy mieszkają w blokach wybudowanych ponad 13 lat temu przez Spółdzielnię Student.
Rozpoczęłam wątek, aby zrobić sondę wśród mieszkańców na temat ich zadowolenia z warunków mieszkaniowych. Jak wiadomo bloki nie są ocieplone, od poddaszy i garaży zimno dociera do każdego lokalu. Wprowadziłam się rok temu do mieszkania na ostatnim piętrze, zimno zimą wiadomo powinno być

Moje pytanie jest takie, bo nie wierzę, że nikt nie ma takich problemów z ciepłem w mieszkaniu jak ja. Proszę napisać, czy ktoś poczynił jakieś kroki odnośnie rozmów ze Spółdzielnią na temat ocieplenia bloku? Wiem, że drobnymi pracami konserwatorskimi zajmuja się na co dzień a po telefonie który wykonałam, Pan kierownik stwierdził i zapewnił mnie, że blok jest zgodnie z normami wykonany i ocieplony! Niestety blok jest zbudowany z samej cegły i nie ma żadnego ocieplenia na zewnątrz, żadnego styropianu, który by pewnie załatwiłby sprawę ciepła. Normy to może były inne 13 lat temu a dodając do tego fuszerkę (szczeliny, brak pianek, nie ocieplony dobrze dach, okna przez które najwięcej wywiewa ciepło)...
Sama w pojedynkę już wiem, że nic nie zrobię...z moja TERMOWIZJĄ

Inne Spółdzielnie wykonują docieplenia budynków, dlaczego nasza nie mogłaby tego zrobić? Być może nikt nie zgłaszał jak wygląda mieszkanie zimą w takich blokach? To jest zgroza, że nie mogę uzyskać temperatury wyższej niż 19 stopni, gdy na dworze niewielki mróz!? Piec chodzi rozgrzany do czerwoności, a rachunki zabijają co miesiąc...
Liczę na odzew mieszkańców, jak zbierzemy siły wspólnie, wierzę że doprowadzimy do polepszenia naszych warunków mieszkaniowych.
Proszę pisać na email: paula56@poczta.onet.pl lub tutaj na forum, będę wdzięczna za głosy w tej sprawie. pozdrawiam.