Internet

Delfina, Feniksa, Pegaza

Moderator: Dorime

Internet

Postprzez foster » 24 sie 2005, o 11:15

Czy na naszym osiedlu funkcjonuje internet, ale nie przez TPSA?
foster
 
Posty: 12
Dołączył(a): 24 sie 2005, o 11:11
Lokalizacja: Osiedle Nad Strumykiem

Neostrada i inni.

Postprzez Cobeer » 24 sie 2005, o 18:50

Pewnie. Słyszałem o conajmniej dwóch źródłach internetu na Warszewo. Jest to dostęp radiowy i użytkownicy sobie go chwalą. Ja ma Neo. I niestety wiecej nic nie wiem(jakie przesyly koszta itp)
Avatar użytkownika
Cobeer
 
Posty: 87
Dołączył(a): 8 sie 2005, o 19:07
Lokalizacja: Warszewo

Postprzez foster » 24 sie 2005, o 20:32

A może namiary na firmy?
foster
 
Posty: 12
Dołączył(a): 24 sie 2005, o 11:11
Lokalizacja: Osiedle Nad Strumykiem

Foster zarejestruj się

Postprzez Radek » 24 sie 2005, o 23:48

i sprecyzuj swoją lokalizację.
Pod względem dostępu do internetu na Warszewie mamy pełen przekrój dostępu do technologii. Od kompletnego zera (Podbórz) do kablowego netu z prawdziwego zdarzenia (np. na Studencie)
Avatar użytkownika
Radek
Site Admin
 
Posty: 216
Dołączył(a): 21 lut 2005, o 00:15

Postprzez Radek » 25 sie 2005, o 00:28

Niezauważyłem, że pytanie o net wypłynęło ze "strumyka" :?, więc zapewne foster właśnie tam pyta o dostępnośćinternetu (no chyba, że się mylę to mnie sprostuj). Do wyboru w kazdym razie niewiele - TPSA lub SloNet (reklamują się, ale nie wiem czy działają). Swego czasu bezprzewodowy net oferowała firma z siedzibą chyba na łuczniczej. Sterczała na jesieni tablica przy wjeździe z telefonem, ale czy coś z tego wyszło , też nie wiem. Prościej wybadaćkto ma w okolicy internet i ew. pójśćjego śladem.
A rejestrację jeszcze raz polecam :D
Avatar użytkownika
Radek
Site Admin
 
Posty: 216
Dołączył(a): 21 lut 2005, o 00:15

Postprzez foster » 25 sie 2005, o 10:31

Tak, jestem z osiedla Nad Strumykiem. Mój profil już uzupełniony. Dziękuję z informację - niestety SloNet nie obsługuje mojej części osiedla (problemy techniczne), a usług TP SA właśnie rezygnuję.
foster
 
Posty: 12
Dołączył(a): 24 sie 2005, o 11:11
Lokalizacja: Osiedle Nad Strumykiem

Postprzez Radek » 25 sie 2005, o 20:36

A dlaczego rezygnujesz z tepsy?
Avatar użytkownika
Radek
Site Admin
 
Posty: 216
Dołączył(a): 21 lut 2005, o 00:15

Postprzez foster » 25 sie 2005, o 23:19

Bo nie korzystam z telefonu stacjonarnego więc płacę za nic, a mam lepsze pomysły na wykorzystanie tej kasy.
foster
 
Posty: 12
Dołączył(a): 24 sie 2005, o 11:11
Lokalizacja: Osiedle Nad Strumykiem

Postprzez Radek » 25 sie 2005, o 23:32

W takiej sytuacji proponuję pogadac z sąsiadami. Może ktoś ma wystarczająco dużo pasma żeby się z Tobą podzielić. Zestaw do bezprzewodowej transmisji to jakieś 350 zł.
Pytanie czy pójdziesz w łaskę do zioma co ci spaćnie daje ;)
Avatar użytkownika
Radek
Site Admin
 
Posty: 216
Dołączył(a): 21 lut 2005, o 00:15

Postprzez foster » 26 sie 2005, o 21:49

Dzięki za radę. Trzeba przemyślećtakie rozwiązanie i to szybko bo dostęp do internetu kończy mi się za 2 dni.
foster
 
Posty: 12
Dołączył(a): 24 sie 2005, o 11:11
Lokalizacja: Osiedle Nad Strumykiem

Postprzez Borsuk » 9 lip 2008, o 11:30

witam, odświeze temat,
jak wyglada obecenie sytuacja z netem na osiedlu "Nad Strumykiem", mozecie podac providerow ktorzy dzialaja w tej okolicy?
(wyszlo mi ze w warszewie neta daja:
netia;
global connect;
multimedia;
espol?
cpu-net;
slo-net;
furrynet;
natomiast nie wiem ktory z nich operuje Nad Strumykiem ;))

Za gory dziekuje za pomoc
Avatar użytkownika
Borsuk
 

Tylko TP

Postprzez Radek » 9 lip 2008, o 12:25

Z racji własności studzienek teletechnicznych na osiedlu, które należą do TPSA (wybudowane przez developera zostały nieodpłatnie przekazane operatorowi), tylko ta firma ma monopol na świadczenie usług. Teoretycznie jest możliwość jej dzierżawy przez innego operatora, jednak pozostaje problem wejścia do samych budynków, wyposażonych w cienkie rury przyłączeniowe (czyt. brak możliwości wprowadzenia dodatkowego kabla) co w konsekwencji pociągnie za sobą konieczność ponownego kopania ogródków.
Możliwości operatorów bezprzewodowych (cpu-net,slo-net), najlepiej zweryfikować u źródeł.
Avatar użytkownika
Radek
Site Admin
 
Posty: 216
Dołączył(a): 21 lut 2005, o 00:15

Postprzez Borsuk » 16 lip 2008, o 16:55

dziekuje bardzo za odpowiedz. wychodzi na to ze jak ktos nie chce tepsy to zostaje WiFi, ktore nie jest zle jesli tylko dostawca ma ogarnietych technikow i gruba rure ;)
Avatar użytkownika
Borsuk
 


Powrót do Nad Strumykiem

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

cron