Tak jak piszesz, tych osób z inicjatywą jest stanowczo za mało. Z jednej strony na pewno brak wiedzy o istnieniu warszewo.pl (baner jest tylko wskaż mi miejsce gdzie go można za friko powiesić;)), z drugiej sporo mieszkańców traktuje Warszewo jak sypialnię; wracają do domów, zamykają się w domach a zainteresownie tym co na zewnątrz kończy się na podlewaniu ogrodu. Jeśli ktoś mieszkający tutaj od dawna ze zdziwieniem po raz pierwszy dowiaduje się, że na Warszewie jest cmentarz, albo pyta mnie dokąd prowadzi ta "brukowana ulica koło masztu" to ręce po prostu opadają. I stąd różne pomysły na rozruszanie ludzi.
Osób zaangażowanych w różne inicjatywy na Warszewie jest naprawdę sporo. Grupy te są otwarte na wszystkich chętnych chcących zrobićcoś dla dzielnicy i jej mieszakńców. Moja inicjatywa portalu ma za zadanie ułatwićkontakt między nimi. Przy każdej okazji zachęcam do włączenia się w ten czy inny temat. Pozostaje tylko chcieći zaistniećchociażby na forum zostawiając tu swoją opinię czy pomysł.
No to do dzieła
PS: A na rowerze jeźdźę sam